De remklauw in een Volvo s40: vervangen doe je zo 

remklauw volvo s40

Het is een onderdeel dat gelukkig niet vaak aan vervanging toe is, maar als het dan toch nodig is dan moet je snel in actie komen: de remklauw. Een remklauw Volvo s40 gaat lang mee, gezien Volvo alleen zeer degelijke auto’s en onderdelen gebruikt. Het automerk staat erom bekend dat ze zeer degelijke auto’s maakt. Toch kan het ook in een Volvo gebeuren dat de remklauw aan vervanging toe is na een tijdje. Wat je dan moet doen? Dat ontdek je hier. 

remklauw volvo s40

Wat de remklauw doet

De remklauw is het eerste onderdeel dat in werking wordt gezet wanneer je het rempedaal indrukt. Samen met andere onderdelen, zorgt de remklauw ervoor dat je kunt afremmen en tot stilstand kunt komen. De andere onderdelen die hierin belangrijk zijn:

  • remschijven
  • remblokken
  • remvloeistof (deze moet je af en toe bijvullen)
  • remslang

De remsystemen van een Volvo bevatten vaak nog een aantal andere onderdelen maar dit zijn absoluut de belangrijkste. Wanneer er iets aan de hand is met het remsysteem, dan is het vaak goed om eerst de remblokken en remschijven te laten nakijken. Vaak zit het probleem namelijk in slijtage in een van die onderdelen. Is er toch meer aan de hand? Dan is het misschien de remklauw die vervangen moet worden. 

Hoe vervangen werkt

Een remklauw vervangen laat je meestal bij een garage of dealer doen. Het is namelijk een ingewikkelde klus en een functionerend remsysteem is uitermate belangrijk om veilig de weg op te kunnen. Het begint bij het losdraaien van de bouten van de wielen. Deze moet er namelijk af om bij de remklauw te kunnen. Als je de remklauw vervangt moet je bovendien langs de remschijven, remblokken en rubbertjes. Controleer deze ook allemaal, mits je deze klus zelf uit wil voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *