Een nieuw peuterbed kopen voor je kind? Let op deze aspecten

Voor een kind is het altijd weer een mooie en spectaculaire gebeurtenis als het in een nieuw bed komt te liggen. Een peuterbed kopen, bijvoorbeeld via een specialist als www.perfecthomeshop.eu, is dan ook een activiteit waar je even de tijd voor zou moeten nemen. Er is namelijk een aantal aspecten dat serieus aandacht verdient als het om een peuterbed gaat. Lees hieronder welke aspecten we dan bedoelen.

Leeftijd kind

Over het algemeen wordt aangeraden kinderen van ongeveer 2,5 jaar oud in een peuterbed te leggen. Daarvoor volstaat een ledikant meestal nog wel. Natuurlijk zijn er ook wel kinderen die het in zo’n ledikant niet echt naar hun zin hebben. Deze kinderen kunnen de overstap naar het peuterbed dan natuurlijk ook wel iets eerder maken. Zeker in dat geval is het hieronder beschreven punt dan wel bijzonder belangrijk. 

Veiligheid

In feite is de veiligheid het belangrijkste aspect van je nieuwe peuterbed. Het grootste gevaar dat beteugeld moet worden is het gevaar dat je kind uit bed kan vallen. Uiteraard verklein je het risico dan alvast door een laag bed te kopen. Een zachte ondergrond regelen naast het bed is ook aan te raden. Natuurlijk moeten de randen van het bed zo’n valpartij ook voorkomen. Als je niet overtuigd bent van de kwaliteit van deze randen, dan kun je een extra, los valhekje tegen het bed aan zetten.

Uitstraling

Om ervoor te zorgen dat je kind makkelijker went aan het nieuwe bed is het raadzaam voor een aantrekkelijk en kleurrijk design te zorgen. Zo vormt het bed meteen een sfeervolle toevoeging aan de kinderkamer als geheel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *