Hoe regel je een goedkoop mkb energiecontract?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt met een kantoorpand, magazijn of bedrijfshal moet je een zakelijk energiecontract hebben voor dat gebouw. Een particulier energiecontract mag namelijk niet in zo’n geval. Natuurlijk betaalt geen enkele ondernemer graag te veel voor het contract omtrent mkb energie, maar waar moet je beginnen als je geld wilt besparen? Veel ondernemers hebben het idee dat het niet goedkoper kán. Dat is – gelukkig – niet helemaal waar. De kans is groot dat jij op dit moment niet over het allergoedkoopste energiecontract voor mkb’ers beschikt. Hoe je dat wel regelt? Dat lees je in dit artikel over goedkope mkb energie. Ben je er klaar voor om geld te besparen?

Blijf nooit hangen bij je energieleverancier

Wist je bijvoorbeeld dat je nooit moet blijven hangen bij een energiebedrijf? Het is heel aantrekkelijk om bij een energieleverancier te blijven wanneer je eenmaal tevreden bent. Je betaalt zover je weet helemaal niet zoveel voor je zakelijke energiecontract en je hoeft verder niet om te kijken naar je contract – alles wordt voor je geregeld. Waarschijnlijk weet je in zo’n situatie niet dat je écht goedkoper uit kunt zijn wanneer je actie onderneemt. Over het algemeen is de regel hierbij zo dat wanneer je zo min mogelijk wilt betalen voor je zakelijke energie je nooit moet blijven hangen wanneer je energiecontract afgelopen is. Je bent altijd goedkoper uit wanneer je naar een andere energieleverancier gaat. Dat komt omdat iedere zakelijke energieleverancier op zoek is naar nieuwe klanten. Zij strooien met kortingen en cadeaus om nieuwe klanten te trekken. Daarom ben je altijd ergens anders voordeliger uit dan wanneer je je huidige energiecontract automatisch laat verlengen.

Begin met zakelijk energie vergelijken

Een van de redenen waarom men blijft hangen, is omdat ze vergeten om over te stappen of er gewoon geen zin in of tijd voor hebben. Het regelen van een nieuw energiecontract is binnen no time gebeurd – waarschijnlijk nog veel sneller dan je had gedacht. Er is namelijk een handige tool die je kunt gebruiken om een passend contract omtrent zakelijke energie te vinden. Met een zogeheten zakelijke energievergelijker ben je namelijk binnen enkele minuten klaar. Zo’n vergelijker is een online tool waarmee je direct kunt beginnen. Je vult je jaarlijkse energieverbruik in en eventueel extra wensen. Denk hierbij aan de wens voor grijze of groene energie of de wens voor een flexibel of vast energiecontract. Vervolgens gaat de tool voor jou op zoek naar meerdere matches. Uiteindelijk krijg je meerdere energiedeals te zien waaruit jij de beste match kiest. Zo simpel is het! Op deze manier ben je gegarandeerd altijd minder geld kwijt dan wanneer je blijft hangen bij je huidige energieleverancier. Onderneem dus sowieso actie – wat je ook doet.

Check altijd opzegtermijn en einddatum

Wil je nog meer geld besparen op je zakelijke energierekening? Dan is het verstandig om twee data in de gaten te houden: de opzegtermijn en de einddatum. De einddatum is belangrijk omdat je, zoals hierboven beschreven, niet moet willen blijven hangen bij een energieleverancier. Op die manier ben je altijd duurder uit; de energieleverancier mag het energiecontract namelijk stilzwijgend verlengen. Dit gebeurt helaas tegen hoge verlengingstarieven, waardoor je nooit goedkoper uit bent. Check daarnaast ook de opzegtermijn; dat is de termijn vanaf wanneer je mag overstappen. Wat de lengte van die termijn is, verschilt per energieleverancier. Het ene energiebedrijf hanteert een opzegtermijn van 30 dagen, terwijl de andere energieleverancier drie maanden rekent. Houd dit dus goed in de gaten op het moment dat je een energiecontract afsluit zodat je precies weet wanneer je moet overstappen om zo het meest voordelige energiecontract te kunnen scoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *