Moederspullen voor het komende schooljaar

De zomervakantie gaat bijna van start maar als moeder kijken we al naar september en wat ons dat gaat brengen. Of eigenlijk, wat wij voor september in huis moeten halen. In september begint het nieuwe schooljaar en tenzij je kleintjes nog onder de 4 jaar zijn, zul je schoolspullen in huis moeten halen. Maar niet alleen dat. In deze blog vertel ik je tijdig hoe je voorbereid het volgende schooljaar in gaat niemand heeft toch zin om dat in de laatste week van de zomervakantie nog te regelen? Lees je mee?

Tijdig ingepland

Schoolroosters zijn redelijk simpel maar ze kunnen wat lastig zijn als je bijvoorbeeld werkt in de tijd dat je kindje op school zit. Tijd voor een heuse schoolagenda dus, net als vroeger! Zo kan je precies de schooltijden van je kleine terugzien, hoe jouw afspraken in die tijden passen en wat er verder nog op de planning staat aan oudergesprekken en schoolreisjes bijvoorbeeld. Je vergeet geen enkel belangrijk moment meer. Niet van jezelf én niet van je koter.

Op de trappers

Daarnaast is de auto nu ook wel verleden tijd en is het heerlijk om van het goede weer gebruik te maken door veel tijd buiten door te brengen. Dit doe je met een elektrische fiets in plaats van de auto. Door de trapondersteuning ga je een stuk sneller en makkelijker van A naar B dan met een gewone fiets en toch heb je de voordelen. Als moeder is een elektrische bakfiets het handigst, dan kunnen de kleintjes of de boodschappen of allebei ook gewoon mee. Ideaal!

Alles op tijd geregeld voor de kleine

Goed, niet alles is voor jou natuurlijk. Er moet ook altijd het nodige gehaald worden voor je kind om het nieuwe schooljaar goed te kunnen starten. Maak samen een lijstje van alles wat je kind en jij denken dat hij of zij nodig heeft en check dit eventueel bij een leerkracht. Haal alles op tijd in huis zodat de keuze nog ruim is en je niet in de stress komt aan het einde van een vakantie. Dat haalt je namelijk wel heel snel en bruut uit de zomerse vakantiesferen.

Plezier met het rooster

Probeer ook creatief om te gaan met de tijd die je hebt als de kleine op school zit. Veel moeder vinden dit lastig maar er zijn genoeg plekken online en fysiek waar moeders elkaar tips geven en ervaringen delen over het leiden van een eigen leven buiten ‘het moeder zijn’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *