Een stedentrip Marrakech is een echte aanrader

Ben je eens toe aan een andere stedentrip dan anders? Heb je alle geijkte steden al gezien? Dan wordt het tijd voor een stedentrip Marrakech! Marrakech is de vierde grootste stad in Marokko en echt de moeite van een stedentrip waard. Boek snel je stedentrip Marrakech en kijk je ogen uit in deze schitterende stad. In minder dan 4 uur ben je, met het vliegtuig al in Marrakech en kan het genieten beginnen. Een stedentrip Marrakech is niet alleen een lust voor het oog, ook je neus komt, met alle specerijen in de souks goed aan zijn trekken. Je kunt er heerlijk eten en er is op iedere straathoek wel iets bijzonders te zien.

Wat moet je zien tijdens een stedentrip Marrakech?

Tijdens je stedentrip Marrakech logeer je in een riad. Een soort hotel waar verschillende kamers zijn geplaatst om een binnentuin. In deze binnentuin geniet je van je ontbijt en van een kopje (sterke!) koffie in de middag. Veel riads hebben een eigen zwembad op het dak. Een heerlijke duik nemen aan het eind van een lange dag is echt de moeite waard. Je kunt in Marrakech te voet de stad ontdekken. Slenter door een souk, een soort overdekte markt en dompel je onder in alle kleuren en geuren die je er ziet. Ga op een terrasje zitten op de medina, het grote plein midden in de stad en kijk je ogen uit. Hier kun je nog een echte slangenbezweerder aan het werk zien!

Waar moet je echt op letten?

Het Arabische schrift is heel anders dan de letters die wij kennen. Het kan dus nog een hele uitdaging zijn om de straat terug te vinden waar jouw riad is gevestigd. Tip van de dag: maak een foto van het straatnaambordje. Ben je verdwaald in de smalle straatjes, dan kun je de foto laten zien aan een taxichauffeur of een winkelier. Zij zullen je graag de weg wijzen. Zoals in iedere grote stad is hier ook het gevaar van zakkenrollers aanwezig. Hou je tas goed tegen je aan en neem niet al je contante geld mee als je naar de souk gaat.

Hoe zit dat met alcohol?

Wanneer je op stedentrip naar Marrakech gaat, moet je er rekening mee houden dat je niet zomaar een wijntje bij het eten kunt bestellen. In Marrakech wordt bijna geen alcohol geschonken. Maar dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. De verse sapjes en alcoholvrije cocktails zijn heerlijk en nog gezond ook. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *