Waarom is een krabpaal nodig voor jouw kat 

Als je zelf katten hebt, ben je vast bekend met krabpalen. Katten houden ontzettend erg van krabben, dus daarom is de krabpaal perfect voor jouw katten. Een krabpaal helpt te voorkomen dat je kat schade aanbrengt op je meubels.

 

Waarom een kat altijd moet krabben 

Een kat krabt het liefst de hele dag door en de kat heeft hier verschillende redenen voor. Ten eerste is het rekken en strekken voor een kat erg belangrijk. Door middel van een krabpaal kat kan de kat zich optimaal rekken en strekken. Door het strekken blijft de kat de soepele bewegingen houden. Dit heeft nog veel andere voordelen, bijvoorbeeld dat de katten nu heel goed prooien kunnen vangen. Daarnaast is het ontspannen voor de kat ook heel erg belangrijk en dit kan gedaan worden door een krabpaal in jouw huis te zetten. Door met de krabpaal te spelen en volledige energie te gebruiken, ontspant de kat een momentje. Ook is het krabben erg goed voor de nagels, door het krabben worden de nagels namelijk schoongemaakt. Zodra de kat de hele krabpaal onder krabt, verdwijnt de viezigheid die onder de nagels zit. De laatste reden dat katten altijd krabben, is dat zij een territorium willen markeren. Hoe honden dit doen door te plassen, doen katten dit door te krabben. 

 

Welke krabpaal is geschikt voor jouw kat?

Er zijn veel verschillende soorten krabpalen en je hebt keuze uit zoveel krabpalen voor jouw kat. Er zijn een aantal punten waar jij op moet letten als je een krabpaal gaat kopen voor jouw kat. Ten eerste moet je weten hoe jouw kat krabt, krabt jouw kat alleen de oppervlakte, of krabt die ook in de hoogte. Als die in de hoogte krabt, is het handig om een grote paal te kopen. En bij katten die alleen de oppervlakte is het handiger om enkel een mat te kopen waar de katten op kunnen krabben. 

 

Is het verplicht?

Je zult je nu misschien wel afvragen of een krabpaal verplicht is om in huis te halen voor jouw kat. Het antwoord hierop is nee. Het is niet verplicht, maar het heeft heel veel voordelen om een krabpaal in jouw huis te nemen. Daarnaast is dit niet alleen goed voor jouw kat, maar ook voor jouzelf. Het is namelijk niet fijn als al jouw meubels constant kapot worden gekrabd. Verder hoort het bij de ontwikkeling van de kat om te kunnen klimmen en krabben. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *